© Elke Lamens

Kermisbal, kleipikkersrun en processie kleuren pinksterweekend in Sint-Lenaarts

Voor de 19de keer al opent gebuurte Kerkstraat op vrijdagavond het kermisweekend met liveoptredens op het 'mega-Sinksenbal'. Op zondag organiseren de kleipikkers voor de 7de keer een stratenloop. Hoogtepunt van het pinksterweekend is de Sint-Leonardusprocessie die uittrekt op maandag 21 mei.

Elke Lamens

Het belooft een stevige start van het pinksterweekend in de Kerkstraat in Sint-Lenaarts met Pagan Baby als hoofdact op het kermisbal. Deze coverband uit de niet zo stille Noorderkempen geeft graag stevig van jetje op de tonen van onder meer Mink Deville, Rod Stewart en The Black Crowes. De feesttent staat opgesteld in de Kerkstraat en de tapkranen lopen vanaf 20u. Toegang 5 euro.

Op zondag gaat het er een pak sportiever aan toe in een lus rond de Sint-Leonarduskerk en langs alle caféterrassen van de dorpskern. Om 15:30u start de kidsrun, gevolgd door de rondes van 3,3 km en 6,6 km om 16u. De lopers van 9,9 km staan om 17u aan de startlijn. Ter plaatse inschrijven (7euro) kan vanaf 14u in de gemeentelijke basisschool De Schakel, Kerkstraat 1. Deze loop maakt deel uit van het Brechts jogcriterium.

Voor het hoogtpunt van het pinksterweekend is het wachten tot maandag voor de processie. Sint-Lenaarts is in de loop der eeuwen een bedevaartsoord ter ere van Leonardus geworden. Sint-Leonardus wordt tot op de dag van vandaag aanroepen door jonge (aanstaande) moeders, door gevangenen en zieken. De processie vertrekt na de mis aan de Leonardusschool, trekt dan door het centrum en eindigt aan de kerk.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio