© Elke Lamens

Scholiertjes basisschool De Sleutelbloem stappen 3.000 euro bijeen voor goed doel

De scholiertjes van basisschool De Sleutelbloem stapten 10, 15 en 20 km voor het goede doel. Ze lieten hun tocht sponsoren en haalden daarmee 2.942,61 euro op. Dat is bedoeld een project van Broederlijk Delen in Oeganda en de zogenaamde 'kerkhofkinderen' in Peru een beter leven te geven.

Elke Lamens

"De kinderen weten heel goed waarvoor ze hebben gestapt. Iemand van Broederlijk Delen is op school komen vertellen over hun project om arme mensen een toekomst te geven en Kris van Hijos del Sol kwam vertellen over zijn reis naar Peru waar hij een project heeft opgestart om kinderen uit de armste wijken de kerkhoven te laten verzorgen en zo hun kostje te verdienen", legt juf Gerda uit.

Het geld dat de sponsortocht heeft opgeleverd wordt onder meer besteed aan zaaigoed en opleidingen voor Oegandese families om met een eigen moestuintje meer en gezondere maaltijden te creëren. Voor 97 euro kun je al 30 gezinnen helpen. Voor de kerkhofkinderen kan er met het geld materiaal aangekocht worden voor het ontmoetingscentrum waar kinderen worden begeleid om naar school te kunnen gaan.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio