© Noach Tailleu

Brecht verwelkomt Beneluxtrein op 9 april met tulpen en wafels

De hogesnelheidslijn is technisch klaar om de Beneluxtrein op maandag 9 april te ontvangen in station Noorderkempen. Nu de Belgische en Nederlandse spoorwegen het ook financieel onderling eens zijn, ligt de weg nu definitief vrij voor de internationale trein. Hij wordt met een groot feest onthaald in Brecht.

Elke Lamens

“Ik kan eindelijk, na quasi veertien jaar, bevestigen dat vanaf 9 april Brecht een treinverbinding met Nederland krijgt”, meldt volksvertegenwoordiger Jef Van den Bergh (CD&V). Alle twijfels dat de streefdatum van 9 april weer niet zou worden gehaald, zijn hiermee in de kiem gesmoord.

De komst van de Beneluxtrein is dan ook al verschillende keren aangekondigd en evenveel keren opnieuw uitgesteld. Al in 2013, na het Fyra-debacle, werd beslist om de oude Beneluxtrein (Essen-Roosendaal) opnieuw van stal te halen in afwachting van de Beneluxtrein via Breda met stopplaats in station Noorderkempen. Drie jaar later werd de deadline van december 2016 vooropgesteld, maar dat werd april 2017, december 2017 om dan uit te komen op 9 april 2018.

Groot feest

Brecht maakt zich alleszins op om de Beneluxtrein op 9 april feestelijk te verwelkomen. “Nu kunnen we dat concreet gaan plannen. We hebben tot nu op de rem gestaan, maar wel geanticipeerd. We denken eraan om de reizigers ’s ochtends te verwennen met blauwe en gele (de kleuren van Brecht, red.) tulpen en Brusselse wafels. Verwijzend naar de rechtstreekse verbinding met Amsterdam enerzijds en Brussel anderzijds."

"Er zal zeker ook muziek zijn en wellicht zal dit rechtstreeks uitgezonden worden op Radio2, maar dit laatste moet nog door het college worden goedgekeurd”, verklapt burgemeester Luc Aerts (CD&V) alvast.

Het staat alleszins vast, de komst van de Beneluxtrein zal in Brecht niet onopgemerkt voorbijgaan.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio