Scholiertjes De Brug en Leonardusschool komen in pyjama naar school

Print

De derde kleuterklas van Juf Stefanie in De Brug in Sint-Job hadden hun mooiste pyjama en oncie aangetrokken vandaag om Nationale Payjamadag van Bednet te steunen. Foto: Elke Lamens

Brecht - Vandaag kwamen alle leerlingen van De Brug in Sint-Job en de Leonardusschool in Sint-Lenaarts in pyjama naar school. En daar hadden ze een goede reden. Voor de derde keer al riep Bednet deze dag uit als Nationale Pyjamadag. Zo tonen deze scholiertjes dat ze meeleven met de 'Bednetters'.

Dankzij Bednet zitten zieke kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, toch mee in de klas maar van thuis uit. Zo zijn ze mee met de les en blijven ze hun vrienden zien.

Bednet verbindt namelijk het zieke kind live via internet met zijn of haar eigen klas: de klas ziet de Bednetter op het computerscherm achteraan in de klas. Via een camera die het kind van thuis kan besturen kan het kind de lessen volgen en/of met zijn klasgenoten praten.


Alle leerlingen en leerkrachten die in pyjama naar school zijn gekomen tonen zo hun solidariteit met deze kinderen die door medische problemen niet naar school kunnen gaan. Met een leuke groepsfoto in pyjama staken alle leerlingen van De Brug en de Leonardusschool de 'Bednetters' een hart onder de riem.

Bij De Brug in Sint-Job kennen ze Bednet trouwens, want enkele jaren geleden hadden ze een ziek kindje op school dat via Bednet les volgde.

www.bednet.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio