"Kinderen zitten tot op dashboard van de buschauffeur!"

Print
Brecht - De gemeenteraad heeft eenparig beslist dat er dringend wat moet worden gedaan aan de overvolle bussen tijdens de ochtendpiek. In een eerste reactie stelt De Lijn dat het niet om een structureel probleem gaat.

Onder meer aan halte Sternhoven stappen 's ochtends tussen 7.20u en 7.40u heel wat scholieren op de lijnbussen 600 en 620. "Dit is niet veilig meer. Heel wat scholieren moeten blijven staan en dat maakt het voor de chauffeurs niet evident en belemmert op die manier ook de veiligheid in het verkeer", stelde onafhankelijk raadslid Joziena Slegers op de gemeenteraad donderdag.

"De Lijn heeft al meteen een onderzoeker op pad gestuurd en hieruit bleek niet meteen een structureel probleem", wist schepen van Mobiliteit Luc Torfs (Groen) al meteen te vertellen na een eerste contact met De Lijn.

De schepen vertelde er wel bij dat De Lijn uitgaat van "vier personen per vierkante meter op een bus, en niet van de maximumcapaciteit die de bus kan dragen van zeven personen per vierkante meter."

Dat is toch belachelijk. Voor veevervoer zijn er zelfs strikte richtlijnen en hier zitten de kinderen tot op het dashboard van de chauffeur", fulmineerde Slegers.

De raad is ervan overtuigd dat er zich inderdaad een probleem stelt, al een hele tijd, en dat er dus verder overleg met De Lijn nodig is.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio