Boom verspert urenlang Schotensteenweg

Print

De Schotensteenweg is een tijdlang afgesloten geweest door een omgewaaide boom op de rijweg. Die werd enkele uren voor alle verkeer tussen Sint-Job en Schoten afgesloten. Foto: Elke Lamens

Brecht - Een omgewaaide dennenboom heeft gisterochtend de Schotensteenweg, de drukke verbindingsas tussen Sint-Job en Schoten, urenlang versperd.De brandweer en politie kwamen ter plaatse om de boom te verzagen en de baan voor alle verkeer langs beide richtingen af te sluiten.

Ook aan het kruispunt van Sint-Job hield de politie het verkeer richting Schoten tegen. 's Avonds is nog een andere overhellende boom uit veiligheid verwijderd.

De brandweer van Brecht kreeg in totaal mee dan 120 oproepen te verwerken. Vooral van omgewaaide bomen die bij hun val elektriciteitskabels hebben meegesleurd en tuinhuizen vernielden, en weggewaaide dakpannen.

"Ik ben de hulpdiensten, brandweer en Eandis, erg dankbaar dat ze alles in het werk hebben gezet om alle problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Châpeau!", reageert burgemeester Luc Aerts (CD&V).

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio