De Eester is allereerste Tofste straat van 2960

De kinderen van de tofste straat De Eester mochten de prijs afhalen. Foto: Elke Lamens

De Eester is allereerste Tofste straat van 2960

Print
Brecht - De Eester mag zich een jaar lang de Tofste straat van 2960 noemen. Met 't (F)Eestergazetteke sleepten ze de eerste prijs in de wacht: een straatnaambord en cadeaubon van 150 euro. 

Ter gelegenheid van burendag op 26 mei hadden de cultuur- en welzijnsdienst een nieuwe wedstrijd in elkaar gebokst. Gebuurten konden een leuke anekdote over hun wijk insturen.

"We konden het niet bij één anekdote houden", lacht Ines Raats van De Eester. "We hebben er zoveel. We hebben ze dan maar allemaal verzameld in een knipselkrant.

De Eester is een klein gebuurte, met slechts twintig gezinnen. "We hangen enorm aan elkaar. Ook al hebben de kinderen verschillende leeftijden, ze trekken graag met elkaar op. We hebben verschillende creatieve denkers in de straat en die steken elkaar aan."

Het straatnaambord hangt er al en spontaan ontspon er zich een feestje. Dat typeert onze buurt echt!", lacht Ines Raats.

Volgend jaar maken alle buurten weer kans op deze prijs. Dan moet De Eester het straatnaambord weer inleveren, tenzij de buurt opnieuw wint natuurlijk!

 

 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio