© Elke Lamens

Legendarische kroeg sluit eind april de deuren

Wie nog een pint wil pakken in de beruchte en beroemde bruine kroeg De Kroon op de Gemeenteplaats, krijgt daar nog tot 30 april de kans toe. Dan sluiten de deuren onherroepelijk. Brouwerij Moortgat gaat het afbreken, maar bouwt er wel een nieuw op tegen de zomer 2018.

Elke Lamens

Pop-upuitbater Stef Van Looveren (32) uit Brecht nam loopbaanonderbreking om De Kroon dit jaar nog drie maanden uit te baten. “Het was een toffe ervaring, het is leuk geweest, maar binnenkort ga ik weer aan het werk”, lacht de uitbater.

Voor Ronny Brughmans wordt het een emotioneel afscheid. Hij is de broer van Benny Brughmans die samen met zijn vrouw Monique Van Ginckel het café en de achterliggende feestzaal in 1985 van de ouders van Monique hadden overgenomen. Monique en Benny zijn in 2013 overleden. "Ik heb dankzij De Kroon mijn vrouw leren kennen, ben in de feestzaal getrouwd, ook de communiefeesten van mijn dochter zijn hier gehouden”, mijmert Ronny.

Brouwerij Moortgat gaat het café en de feestzaal afbreken. “Er komt een nieuw café met een beperkte ruimte voor vergaderingen en feestjes. Hopelijk kan het nieuwe café annex vergaderzaal in de zomer van 2018 openen”, weet persverantwoordelijke Debby Wilmsen van Moortgat.

“Het is goed dat er een nieuw café komt, want hier in Brecht is niet veel meer”, reageert stamgast Franky Van Santvoort (58) die ook al sinds zijn tienerjaren in De Kroon kwam.

Wie De Kroon op de Gemeenteplaats in zijn oude glorie wil zien en ook iets in het rouwregister op de muur wil schrijven, heeft nog kans tot 30 april.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio