Sterlicht speelt in De Kleine Kasteeltjes

Print
Brecht - Toneelliefhebbers zijn zaterdag 4 maart om 15u welkom op de 'Soldaat facteur en Rachel' die getuigen hoe hun leven veranderde door de Eerste Wereldoorlog.

Louis (Kris Bal) en Rachel (Evy De Bruyn) kennen elkaar niet, maar getuigen hoe de Grote Oorlog hun levens heeft beïnvloed. Louis moet wel niet naar het front, maar verliest wel vrienden in de oorlog, en Rachel vlucht voor het krijgsgeweld. Toch verloopt hun leven tijdens die periode 1914-1918 gelijkaardig, ze vinden de liefde en worden tot daden met grote gevolgen gedreven.


Dit stuk, geschreven door Arne Sierens, behandelt het leven van twee eenvoudige mensen van net voor de Eerste Wereldoorlog tot aan de wapenstilstand. In een herkenbare taal zien we hoe de Groote Oorlog hun leven veranderde, hoe ze ondanks de oorlogsgebeurtenissen toch verder gingen met hun leven en hoe de oorlog hun verdere leven bepaalde.
Bij de bewoners en bezoekers van De Kleine Kasteeltjes zal dit stuk nog levendige herinneringen oproepen.

Voor Toneelkring Sterlicht was het de tiende maal dat ze dit stuk, in een regie van An Monsieur, op de planken brengen en op die manier hun bijdrage leveren aan de herdenking van 100 jaar Wereldoorlog I.    

Soldaat-facteur en Rachel,4 maart om 15u, De Kleine Kasteeltjes, Kleine Kasteeltjesweg, Brecht

 

 


 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio