© DATS24

DATS24 breidt dit najaar uit met CNG in Brecht

Wie op CNG rijdt vindt dat vanaf dit najaar in Brecht aan de pomp. De Colruyt Group breidt het DATS24-station uit. "De ligging vlakbij de E19 en de nieuwe kmo-zone De Ring is interessant", stelt Maarten Van Houdenhove van DATS24. 

Elke Lamens

DATS24 plant dit jaar dertig nieuwe CNG-stations in België, waaronder dat van Brecht als enige in het noorden. "CNG zit in de lift en Colruyt is koploper. Van de huidige zeventig CNG-stations zijn er 48 van DATS24, waaronder voor deze regio al in Schoten en Westmalle", benadrukt communicatiemanager Maarten Van Houdenhove.

Voor de inwoners van Brecht, Wuustwezel, Hoogstraten, Kalmthout, Essen en verder richting Nederlandse grens die op CNG rijden of willen rijden, is dit goed nieuws.

"Er zal een eiland bijkomen, maar er hoeft geen parkeerplaats voor opgeofferd te worden. Verder komt er nog een technisch lokaal voor de compressie van het gas. Alles zal zo mooi mogelijk ingekleed worden zodat er geen overlast is." Daarnaast is de ligging ook erg interessant.

"We merken ook dat waar er CNG-stations komen, het aantal CNG-wagens stijgt. Wie binnen een straal van tien kilometer een CNG-station heeft, kan de overschakeling maken. Ook op het afgelopen Autosalon was duidelijk dat mensen meer voor duurzame wagens kiezen. De invoering van lage emissiezones speelt natuurlijk ook een rol."

Tegen maart 2018 mikt DATS 24 op minstens 65 CNG-stations.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio