Lusthof en Melkweg zijn nieuwe straten

De twee nieuwe appartementsgebouwen die worden opgetrokken aan de Nollekensweg zullen voortaan gelegen zijn in het Lusthof. Ook het gedeelte Veldstraat ter hoogte van de Sint-Lenaartsbaan wordt voorlopig herdoopt tot Melkweg.

Elke Lamens

Op 2 mei van vorig jaar stelde het college vast dat er een nieuwe straatnaam moest komen voor die woonzone en stelde Lusthof voor. De cultuurraad gaf daar in juli gunstig advies aan. De gemeenteraad keurde donderdagavond 12 januari de nieuwe straatnaam goed.

Ook het gedeelte Veldstraat ter hoogte van de Sint-Lenaartsbaan wordt voorlopig herdoopt tot Melkweg. "De Veldstraat heeft verschillende zijstraten die ook Veldstraat worden genoemd, maar dat zorgt voor een onduidelijke situatie", verduidelijkt schepen Jos Matheeussen. "Een gedeelte van de weg op grondgebied Wuustwezel is daar ook al bekend als Melkweg. het is dan ook logisch om van de rest daar ook Melkweg te maken."

Er start nu hierover een openbaar onderzoek gedurende 30 dagen. Bezwaren hiertegen kunnen schriftelijk bij het gemeentebestuur ingediend worden.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio