© RR

Modern gemeentehuis moet tegen 2020 verrijzen

Tegen 2020 moet in het gemeentepark normaal een modern gemeentehuis verrijzen. In het meerjarenplan 2014-2022 is het plan toch weer naar voor geschoven. Opzet is om in 2018 met de bouw te beginnen.

Elke Lamens

“De concrete aanleiding is de verhuis van de politie uit het kantoor in de Venusstraat dat leeg komt te staan”, werpt burgemeester Luc Aerts (CD&V) op. “Het is dom om dat pand drie tot vier jaar te laten leegstaan."

Het gaat om een vernieuwing en uitbreiding van het gemeentehuis. “We zitten nu veel te krap behuisd. Het gemeentehuis dateert van eind jaren zeventig, toen Brecht nog zo'n 18.000 inwoners telde. Begin volgend jaar zullen we met bijna 29.000 zijn.”

Hoe het gemeentehuis er moet gaan uitzien, is nog niet uitgemaakt. “Vast staat dat het huidige gebouw overeind blijft, het is te mooi om af te breken. We denken eerder aan een symbiose tussen oud en modern."

De uitbreiding zou zich ook vooral situeren richting Venusstraat en parking. Voor het nieuwe gemeentehuis moet er wel 7,8 miljoen euro worden geleend.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen - editie Noord.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio