Leger oefent op Groot Schietveld

Neen, de oorlog is niet uitgebroken, maar sinds vandaag, 8 december, en ook nog de volgende dagen vinden er militaire schietoefeningen plaats op het Groot Schietveld, op de grens van Brecht (Overbroek) en Wuustwezel (Gooreind).

Elke Lamens

De grond die davert, het huist dat trilt, honden die blaffen en baby's die wakker schieten... De Facebookpagina van 'Ge zijt van Bracht als...' staat er vol van. Het lijkt deze dagen voor veel inwoners van Brecht en Wuustwezel wel alsof ze in een oorlogszone wonen.

Maar niets is minder waar, sinds gisteren en nog tot woensdag 14 december houdt het leger militaire schietoefeningen op het Groot Schietveld.

Het Groot Schietveld blijft militair domein en is daardoor niet vrij toegankelijk, behalve de twee verbindingswegen tussen Gooreind en Overbroek. Deze twee assen zijn de komende dagen tijdens de schietoefeningen echter afgesloten voor het verkeer.

De Wuustwezelsteenweg (richting Wuustwezel) blijft wel steeds open voor alle verkeer.

Op volgende dagen zijn de twee verbindingsassen tussen Gooreind en Overbroek niet open voor het verkeer:

- donderdag 8 december: van 8 tot 16u- vrijdag 9 december: van 8 tot 16u- maandag 12 december: van 8 tot 16u- dinsdag 13 december: van 8 tot 16u- woensdag 14 december:van 8 tot 16u

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio