© Elke Lamens

© Elke Lamens

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Boeken ontlenen wordt kinderspel

Voortaan kan het kleinste kind boeken ontlenen en inleveren in de bibliotheek van Brecht. Sinds zaterdag 3 december is de bib immers uitgerust met drie zelfuitleenbalies. Een investering van 40.000 euro.

Elke Lamens

Aanschuiven aan de balie om een boek te ontlenen of weer binnen te brengen is voortaan verleden tijd in de Brechtse hoofdbibliotheek in de Mudaeusstraat. Met drie gloednieuwe zelfuitleenbalies kunnen gebruikers zelf hun materiaal inscannen. "Dat gaat veel vlotter en bespaart tijd voor zowel de gebruikers als het personeel van de bib", benadrukt cultuurschepen Kris Kenis (CD&V).

En het werkt ook heel eenvoudig. Op het touchscreen geef je aan of je inlevert of ontleent, en legt dan het materiaal voor het scherm op tafel, dat zo snel wordt geregistreerd. Elk boek, dvd of cd heeft een chip gekregen. Dat het echt kinderspel is, bewijst Toon Loncke (5) uit Brecht. "Het is heel plezant om te doen, gaat veel sneller dan ervoor", beaamt Toon die heel druk in de weer is om het ene boek na het andere te scannen.

Wat nog niet kan, is het automatisch afrekenen van betalend materiaal zoals dvd's en cd's, maar ook daar zijn plannen voor. En in maart volgend jaar komt er ook een inleverschuif in de Brechtse bib.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio