Minder ongevallen en inbraken in Voorkempen

Print
Brecht - De politiezone Voorkempen kan voor 2015 een positieve balans voorleggen, want er gebeurden minder ongevallen en er is minder ingebroken. Begin dit jaar is er echter weer een stijging van het aantal woninginbraken vastgesteld.

In de Voorkempen vonden er vorig jaar 734 ongevallen plaats, een daling van 199 tegenover 2014. 

Er mogen dan minder ongevallen zijn gebeurd, er werd wel weer harder op het gaspedaal geduwd. In totaal reed 6% van alle bestuurders te snel, wat een stijging is ten opzichte van 2014 (4,5%).Zoveel blijkt uit de bemande snelheidscontroles.

De trajectcontrole op de Schotensteenweg in Brecht leidde wel tot een aanzienlijke daling in 2015, gemiddeld legde 0,09% van de bestuurders het traject te snel af. In 2014 was dit nog 0,17%.

Het aantal (poging) inbraken in de politiezone is vorig jaar met 12% gedaald: van 457 in 2014 naar 400 in 2015.  De inbraken blijven een aandachtspunt, vooral omdat ze de afgelopen weken weer flink gestegen zijn in alle gemeenten van de zone. "Traditioneel worden er meer inbraken gepleegd in de donkere maanden, van november tot en met februari. Dat zien we elk jaar terugkeren, maar ze zijn toch flink gestegen tegenover vorig jaar", stelt woordvoerster Carolien Roofthooft van politiezone Voorkempen.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio