Ludo Bisschops start met nieuwe ruilkring

Katelijne Bombeke van Vormingplus Regio Antwerpen, zonepeter Ludo Bisschops, letsco Erika Eynatten en Lief De Klerk.  Foto: GVA

Ludo Bisschops start met nieuwe ruilkring

Print
Brecht / Zoersel / Malle / Schilde / Wuustwezel - Als het van Ludo Bisschops uit Sint-Job afhangt, dan is LETS Pollekesland binnenkort een nieuw lokaal ruilsysteem rijker. Het Local Exchange and Trading System bestaat al twintig jaar in Vlaanderen, maar in de Brechtse regio is er nog een blinde vlek. Geïnteresseerden zijn woensdagavond 27 januari welkom op een infomoment.

Het letssysteem staat of valt met mensen die elkaar willen helpen bij het uitvoeren van dagelijkse klusjes of tweedehandsgoederen willen ruilen. Maar de geboden hulp of goederen worden niet in euro’s vergoed, wel in ‘pollekes’, een alternatief ruilmiddel. 

Voor Lets Brecht hoopt Ludo Bisschops op zo’n vijftien tot dertig startende leden. “Dan is de waaier aan talenten breed genoeg.”  En er is volgens hem nog veel potentieel. “In Brecht, Schilde, Zoersel en Westmalle zijn er nog geen groepen. Die van de andere gemeenten zijn allemaal welkom. Er is ook al interesse uit Wuustwezel."

Infomomenten

Op woensdag 27 januari om 19.30u en op vrijdag 5 februari om 20u in dienstencentrum De Lindeboom in de Kerklei in Sint-Job.  Instappen kan effectief  op woensdag 17 februari om 19.30u in De Lindeboom.

www.pollekesland.be, www.letsbrecht.be (vanaf maart) en Facebook: letsen in Brecht en Pollekesland

 

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet Van Antwerpen - editie Noord. 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio