Cultuurprijs voor Vrienden van Leonardus

Vrienden van Leonardus houden Leonardusprocessie springlevend en krijgen daarvoor de cultuurprijs Foto: GVA

Cultuurprijs voor Vrienden van Leonardus

Print
Brecht - Dat jonge gasten zo'n twee jaar geleden de organisatie van de eeuwenoude Leonardusprocessie op zich hebben genomen, was voor de cultuurraad een van de redenen om deze 'Vrienden van Leonardus' de tweejaarlijkse cultuurprijs, goed voor 1500 euro, toe te kennen.

Al sinds 1495, 520 jaar dus al, trekt de Leonardusprocessie op tweede pinksterdag door de straten van deelgemeente Sint-Lenaarts. Stef Aernouts, Bart Neefs en Maarten Gilops namen zo'n twee jaar geleden dat engagement op zich "omdat de traditie -waarmee wij zijn opgegroeid- niet verloren mag gaan", klonk het toen. 

Vandaag zijn ze heel blij met de cultuurprijs. "Die steun van de cultuurraad is een plezante erkenning", reageert Stef Aernouts. 

Maar niet alleen de verjongingscultuur was een argument om hen met de cultuurprijs te belonen, ook het feit dat dit deel uitmaakt van de dorpscultuur was een factor. "Op tweede pinksterdag stroomt de dorpskern vanaf 10u steevast vol met trotse inwoners en ex-inwoners met één belangrijke zaak op de agenda: de processie en het nakaarten", stelt cultuurschepen Kris Kenis (CD&V). 

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen - editie Noord. 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio