Gemeente keurt erfpachtovereenkomst speeltuin op De Merel goed

Na de infoavond van maandagavond is de buurt er alleen maar ongeruster op geworden.Zoveel bleek op de gemeenteraad donderdagavond. Foto: W&F

Gemeente keurt erfpachtovereenkomst speeltuin op De Merel goed

Print
Brecht - Na een lang en alweer pittig debat op de gemeenteraad donderdagavond is uiteindelijk de erfpachtovereenkomst voor de binnen- en buitenspeeltuin toch goedgekeurd geraakt. Het verzoekschrift dat de buurtwerking Hoge Heide had ingediend, werd niet goedgekeurd.

Het werd een gemeenteraad die bijna volledig in het teken stond van de binnen- en buitenspeeltuin op domein De Merel. Het ruim opgekomen publiek kon getuige zijn van een zeer lang en heftig debat.

Eerst kreeg buurtwerking Hoge Heide de gelegenheid om haar verzoekschrift toe te lichten en nogmaals haar grieven kenbaar te maken.

Zo vrezen de buurtbewoners dat een mooi stuk natuur met het project verdwijnt. "Waarom kan De Merel niet gewoon een groene long in Brecht blijven?", vroeg voorzitter Tom De Bruyn zich namens de buurt af. Die gelooft ook dat het verkeer op en rond het gebied sterk zal toenemen en er bijgevolg meer geluidsoverlast en luchtvervuiling zal zijn.

De Hoge Heide vond verder dat het puur commericële project geen aandacht heeft voor het algemeen belang. "Het pretparkamusement primeert op natuurbeleveing. Bovendien zijn er voldoende alternatieven en speelpeinen in de gemeente en is zo'n mega pretpark totaal overbodig."

Oppositielid Sven Deckers (N-VA) trok dan weer de kredietwaardigheid van de kandidaat-uitbater sterk in twijfel.

Patrick Van Assche (Vlaams Belang) wees op het feit dat als het project financieel niet rendabel blijkt, de gemeente wel blijft zitten met een grote constructie.

Om aan de twijfels tegemoet te komen, stelde burgemeester Luc Aerts (CD&V) voor om in de erfpachtovereenkomst extra waarborgen in te bouwen zodat de kandiaat-uitbater kan aantonen dat er voldoende middelen voorhanden zijn voor dit project.

Die aangepaste erfpachtovereenkomst geraakte quasi meerderheid tegen oppositie uiteindelijk toch goedgekeurd.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen - editie Noord.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio