© gva

De Zevensprong wisselt internationaal expertise uit

De directie en twee leerkrachten van basisschool De Zevensprong zijn net terug van IJsland. Daar bezochten ze het schooltje Lundabol in het kader van het Europees project Erasmus+. Brecht is samen met Koekatoe Deurne de enige Belgische basisschool die met 'This is me, under construction' deelneemt.

Elke Lamens

Op zondag 27 september vertrok een delegatie van De Zevensprong in Brecht en Koekatoe in Deurne naar IJsland. Daar ontmoetten ze collega's van Zweden en Noorwegen. Deze vijf scholen werken samen aan het Europees project 'This is me, under construction'.

"Het opzet is om te focussen op de sterktes, talenten en intelligentie van de kinderen en die op een correcte manier observeren, evalueren en registreren", legt directrice Denise Goossenaerts van scholengroep De Zevensprong - Klavertje 3 groep 1. "Op die manier kun je kinderen al van kleins af veel meer zelfvertrouwen bijbrengen en zo een hoge leermotivatie van bij de start meegeven."

Bedoeling van het internationale project is ook dat de scholen leren van elkaars expertise en die ook aan elkaar uitleggen.

Voor dit project ontving de school in Brecht 20.000 euro van Europa.

De Zevensprong heeft de ambitie om na de implementatie en het proefdraaien in de eigen scholen de expertise te delen met de andere Brechtse scholen.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet Van Antwerpen - editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio