Zoon Canadese bevrijder woont herdenking 70 jaar einde WOII bij

De Canadees Ross Williams is vereerd dat er in Sint-Job een straat naar zijn vader, een bevrijder in de Tweede Wereldoorlog, wordt genoemd. Foto: W&F

Zoon Canadese bevrijder woont herdenking 70 jaar einde WOII bij

Print
Brecht - Speciaal voor de herdenking van zeventig jaar einde WOII op zondag 3 mei op het Lochtenbergplein, is de Canadees Ross Williams naar ons land overgevlogen. Zijn vader liet hier immers het leven tijdens de bevrijding van Brecht en er wordt nu een straat naar hem genoemd.

Op 24 september 1944 werd Harry Williams in Sint-Job, op de locatie vlak naast het huidige  Esso-station op de Eikenlei, met een machinegeweer om het leven gebracht door de Duitsers. Tegelijk heeft hij veel levens gered, niet in het minst die van het peloton dat hij aanvoerde.

Ross heeft het er nog steeds moeilijk mee als hij over zijn vader verteld. De Tweede Wereldoorlog heeft zijn familie dan ook getekend. "Alle mannen in mijn familie zijn in de oorlog gesneuveld", vertelt hij.

Dat er nu in Sint-Job een straat naar zijn vader Harry Williams wordt genoemd, laat Ross niet onberoerd. "Ik ben heel trots op het feit dat mijn vader veel levens gered heeft tijdens de oorlog en vindt het een hele eer dat er nu een straat naar hem wordt genoemd, op de plaats waar hij zijn leven heeft gelaten."

De herdenking van zeventig jaar einde WOII vindt plaats op zondag 3 mei om 14u op het Lochtenbergplein. Er zullen ook militaire voertuigen en een fototentoonstelling opgesteld staan.

Praktisch

Er wordt ook een bustoer gehouden langs het oorlogsverleden van Brecht. Deze kost 2 euro en hiervoor moet u inschrijven.  cultuurdienst@brecht.be 03.660.28.30

 

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen - editie Noord.

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio