Succes trajectcontrole leidt tot uitbreiding in beide politiezones

Trajectcontrole werkt en wordt uitgebreid. Korpschefs en burgemeesters van Brecht en Brasschaat stellen nieuwe ANPR-camera's op Bredabaan-Zwaantjeslei in Brasschaat. Foto: W&F

Succes trajectcontrole leidt tot uitbreiding in beide politiezones

Print
Brecht - Trajectcontrole werkt. Ruim een jaar na de invoering ervan op de Sint-Jobsesteenweg in Brasschaat en de Schotensteenweg in Sint-Job kunnen de politiezones Brasschaat en Voorkempen positieve cijfers voorleggen.

Als eersten in Vlaanderen traden op 18 december 2013 de slimme camera’s in Brasschaat en Brecht in werking.

Op deze trajecten mag er sindsdien maximaal 70 kilometer per uur worden gereden en de nummerplaatherkenning heeft al bijgedragen bij een onrustwekkende verdwijning en  een moordzaak in Nederland, werden al fietsendieven en rondtrekkende daderbendes gevat, een cocaïnehandelaar gearresteerd, cannabisplantgae opgerold en inbrekers in Mechelen gevat dankzij beelden van inbraken in de politiezones hier.

In Brecht zakte het aantal overtredingen tot 0,17%, dat is 1 à 2 per 1000 voertuigen, in Brasschaat zelfs tot 0,10%.

Reden genoeg om het aantal trajectcontroles verder uit te breiden.

Zo treden op 5 mei de ANPR-camera’s op de Bredabaan, ter hoogte van de Zwaantjeslei, en op de grens met Wuustwezel in werking.

“Met de komst van de ANPR-camera’s aan het op- en afrittencomplex van de E34, aan Rodendijk in Zoersel zijn alle snelwegen in de politiezone afgedekt”, stelt korpschef Geert Smet van politiezone Voorkempen;

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet Van Antwerpen - editie Noord.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio