© W&F

Welzijnsschakel De Kar opent eerste sociaal winkeltje in Brecht

Zes vrijwilligers van welzijnsschakel De Kar vzw uit Brecht openden zaterdag 't Winkeltje in de Dorpsstraat in Sint-Lenaarts. Hier kunnen mensen met een kleine portemonnee voor hun aankopen terecht.

Elke Lamens

't Winkeltje is voor Brecht een heel nieuw gegeven. "De armoede groeit niet alleen in de steden, maar ook in gemeenten. Wij merken dat hier in Brecht ook", benadrukt initiatiefneemster Chantal De Clercq van De Kar. "Daarom is elk nieuw initiatief voor deze mensen welkom."

De Kar wil het niet echt omschrijven als een sociale kruidenier, " want wij verkopen alleen de verzorgings- en onderhoudsproducten die we bij de organisatie Goods to give goedkoop kunnen aankopen", legt Marit Leenaerts van De kar uit.

"De mensen krijgen hier ook een keer per maand een zak met gratis fruit en groenten die wij krijgen van de veiling in Sint-Katelijne-Waver."

In 't Winkeltje kunnen de mensen met een kleine portemonnee verder nog voor huisraad en speelgoed terecht. "Het initiatief begint al meer bekendheid te genieten, want we merken dat we van overal schenkingen krijgen."

Dankzij vrijwilliger Serge Staes kan iedereen op een simpele manier een steentje bijdragen. "Bij twee bakkers in Brecht en drie in Sint-Lenaarts kan iedereen een zogenaamd uitgesteld brood kopen. Je krijgt dan een bonnetje mee dat je aan iemand kunt schenken die het nodig heeft en er gratis een brood mee kan ophalen bij de bakker", legt Staes uit. "Ken je niemand, dan verzamelt de bakker de bonnetjes voor ons en dan verdelen wij ze onder de mensen die ze het hardste nodig hebben."

't Winkeltje is elke donderdag en zaterdag open in de Dorpsstraat 71.

Lees het hele verhaal maandag in Gazet Van Antwerpen - editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio