© W&F

Verkeershinder op Eikenlei bereikt climax

Sinds de rioleringswerken van Aquafin op de verbindingsweg tussen Schoten en Brecht op 26 januari de laatste fase zijn ingegaan, was de verkeershinder nog nooit zo groot. Vooral in de ochtenspits is het aanschuiven op de Eikenlei richting Schoten.

Elke Lamens

In de rijbaan, richting Schoten, wordt momenteel afvalwater- en regenwaterleiding aangelegd. De werkzaamheden verlopen in twee fasen: tussen Struik Foods en het Antitankkanaal, en tussen het kanaal en de industriezone in de Nijverheidsstraat. En vooral de bedrijven daar zijn sinds maandag 26 januari uiterst moeizaam bereikbaar.

"De weg blijft wel open voor het verkeer. Er zijn tijdelijke verkeerslichten geplaatst zodat het verkeer beurtelings over de andere rijstrook kan passeren", legt projectleider Aart Luyten uit. Maar die rijstrook kan het drukke verkeer niet slikken en dat leidt ,tot grote frustratie van de automobilisten, tot ellenlange files, vooral in de ochtendspits. "Er is momenteel weinig alternatief. De weg afsluiten is geen optie op deze drukke verkeersas. We hebben met de verkeerspolitie alternatieven bekeken, maar er is niet veel aan te doen", stelt ombudsman Vincent Nuytemans van Aquafin.

"Volgens André Meeussen, zaakvoerder van Aluma Constructies in de industriezone Nijverheidsstraat, hebben de files hem al veel geld gekost. "Duizenden auto's staan hier elke ochtend gewoon stil, van aan het kruispunt van Sint-Job tot hier. Normaal doe ik er vijftien minuten over van Wuustwezel tot hier, maar nu duurt het algauw drie kwartier. Ook mijn werknemers geraken hier niet op tijd en ook niet bij de klant."

" Van aan het kruispunt in Sint-Job tot aan de industriezone hier is het 1 kilometer. Daar doen we nu 20 à 25 minuten over", zegt zaakvoerder Frank Van Puymbroeck van Trapmakerij VPG verbolgen. "Het is sowieso al een drukke verkeersas en daar komen nu ook het werfverkeer bij. Dat kan de baan hier niet slikken."

Verwacht wordt dat de werkzaamheden nog tot mei zullen duren. Dat is een maand later dan gepland.Het verdere verloop van de werken, zal te volgen zijn op infoborden op de baan, Brechts Nieuws, de Bode Van Schoten en de website van Aquafin.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet Van Antwerpen - editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio