© Elke Lamens

NMBS houdt toiletten dicht voor reizigers in Noorderkempen

Treinreizigers in station Noorderkempen zullen het in de namiddag en 's avonds verder zonder sanitair moeten stellen. De loketten en dus ook de toiletten blijven dan nog steeds gesloten.

Elke Lamens

Op 19 augustus vorig jaar besliste de NMBS om de loketten in de namiddag, vanaf 14.05u, te sluiten. Dit was een tijdelijke maatregel, tot eind september.

We zijn nu een halfjaar verder en de loketten blijven in de namiddag nog steeds gesloten, meer nog, ook in het weekend blijven ze dicht. Dat is erg vervelend voor de reizigers, want die kunnen dan ook geen gebruik maken van de wachtzaal en toiletten in het loketgebouw. Nochtans was er toen aangekondigd dat er gewerkt werd aan een tijdsslot voor het gebouw dat vanop afstand kon geregeld worden en de toiletten zouden uitgerust worden met een muntsysteem. Dit laatste is wel gerealiseerd.

"De biljetverkoop is te laag om de opening van een loket te verantwoorden tijdens die periode. Er is wel een ticketautomaat geïnstalleerd", geeft woordvoerder Bart Crols van de NMBS nu aan.

WC van De Lijn

"Het betalend maken van de toiletten zorgde even voor verbetering, maar door vandalisme zijn ze weer gesloten", weet reiziger Gert Vervloet. "Er moet toch echt een oplossing voor komen. Moeten we dit blijven volhouden tot 2016, als de Beneluxtrein er komt? Het gaat nu zelfs zover dat er aan de buschauffeur van De Lijn wordt gevraagd of ze even op hun toilet mogen."

Toch ziet het er niet naar uit dat er op korte termijn verandering in komt. "De toiletten blijven gesloten, want die zijn enkel via de wachtzaal te bereiken en die sluit samen met de loketten", verduidelijkt Crols.

Beloften NMBS

Dat is uiteraard niet naar de zin van de reizigers en de Liga ter Ontlsuiting van de Noorderkempen. "De NMBS moet de engagementen nakomen die in het verleden zijn gemaakt. Wil men de ring van Antwerpen ontlasten moet men het gebruikscomfort van het openbaar vervoer maximaal vergroten door goede dienstverlening en kwaliteitsvolle infrastructuur (toiletten die open moeten zijn zolang er treinen rijden), …) " reageren Arnold Wittenberg en Joris Van der Schoot.

We zijn tevreden dat er rekening is gehouden met onze opmerkingen vanuit de werkgroep bij de opmaak bij het nieuwe reisplan."

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio