Buurtbewoners maken Spoor Oost groener

Print
Borgerhout - Haajou heet mijn boompje”, zegt de 12-jarige Dina Haajou, een van de tientallen kinderen die zaterdag een boom of struik hebben geplant op Spoor Oost.

In totaal werden zaterdag vijfhonderd bomen en 3700 struiken geplant op de site Spoor Oost. Gelukkig waren er genoeg handen voor het vele werk. Behalve kinderen van basisschool De Vlinderboom uit Borgerhout, waren er ook vrijwilligers van Natuurpunt, kinderen en jongeren van moskeevereniging De Koepel, jongerenorganisatie Free Hands, jeugdwerking Kras, vzw Turks Cultuurcentrum Antwerpen, de islamitisch geïnspireerde milieuorganisatie Green Deen, en meerdere districtsraadsleden van Borgerhout.

De plantactie was een initiatief van Deurnenaar Paul Lermytte, die met Samen voor Natuur Marokkaanse en Turkse verenigingen warm heeft willen maken voor het milieu. “De kinderen zijn enthousiast, dat hadden we al eerder gemerkt”, zegt Paul Lermytte glunderend. “Zo hebben we kinderen na een gegidste toer in het Rivierenhof er ook beheerswerken laten uitvoeren. Een groot succes.”

Hafida Yassine helpt haar jongste dochter Sohiyla (5) met haar struikje. Noura (11) en Dina (12) kunnen het alleen af. “We willen in Borgerhout een bos planten”, zegt Dina. “Ik kom zeker terug om te kijken hoe het met mijn boompje is, en hopelijk kunnen we er een boomhut in maken.”

Lees er maandag meer over in Gazet van Antwerpen - Stadskrant

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio