Eerste districtsraad met nieuwe gezichten en wissel van stoel

Foto: Borgerhout

Eerste districtsraad met nieuwe gezichten en wissel van stoel

Print
Borgerhout - Vanavond is het de eerste Borgerhoutse districtsraad van dit jaar waar een aantal verschuivingen staan te gebeuren. Jean Van Hout (sp.a) legt de eed als raadslid en Aotman El Gazuani (sp.a) zal voortaan als voorzitter de districtsraad in goede banen leiden.

Vorige week nam Stephanie Van Houtven (sp.a) de fakkel over van Marij Preneel (Groen) als districtsburgemeester.  Roger Koreman (sp.a) gaat na een politieke carrière van veertig jaar met pensioen en wordt in de districtsraad opgevolgd door Jean Van Hout (67), die niet onbekend is in Borgerhout.  "Als voorzitter van S-Plus en gewezen voorzitter van de Borgerhoutse seniorenraad, is hij de uitgelezen spreekbuis van de Borgerhoutse 55-plussers", reageert Van Houtven. 

Geboren en getogen Borgerhoutenaar Aotman El Gazuani (34) – die de voorbije drie jaar als raadslid zetelde – werd tijdens de districtsraad van 14 december ll. verkozen tot nieuwe voorzitter van de raad.  Hij neemt deze functie over van Omar El Jattari (Groen) die sinds 1 januari ll. het Borgerhouts districtscollege heeft vervoegd als districtsschepen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio