© Borgerhout

© Borgerhout

1 / 2

Eretitel “Reus/Reuzin van Borgerhout” voor afscheidnemende handelaars Turnhoutsebaan

Twee handelaars op de Turnhoutsebaan in Borgerhout sluiten hun winkel: de familie Leunen (schoenmakerij Leunen) stopt eind dit jaar en Bob en Diane van ‘t Kaasboerinneke zetten rond Pasen 2016 een punt achter hun levenswerk. Zij ontvingen vandaag de eretitel 'Reus/Reuzin van Borgerhout'.

EJAN

Vandaag reikte Axel De Schrijver, voorzitter van de vzw De Reuzen, de eretitel ‘Reus/Reuzin van Borgerhout’ uit aan beide handelaars omwille van hun sterk werk in hun zaak als hun meerwaarde voor deze winkelstraat.

Met deze winkels verdwijnen twee sterke zaken op de Turnhoutsebaan, maar schepen van Middenstand, Luc Moerkerke is hoopvol omdat er allerlei nieuwe ondernemers zaken opstarten. "Op vijf jaar tijd zijn er in oud-Borgerhout onder andere vijf nieuwe café’s/koffiebars bijgekomen. Ondernemers hebben zin om in Borgerhout aan de slag te gaan, en met succes. We hopen dat beide nieuwe Reuzen ondernemers inspireren om ook op de Turnhoutsebaan een (kwaliteits)zaak te starten. Op en rond de Turnhoutsebaan alleen al wonen zo’n 20 000 mensen. Aan klanten alleszins geen gebrek", vertelt Moerkerke.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio