© BoHo2140

Kerstmarkt wil verschillende culturen samenbrengen

De handelaarsvereniging BoHo2140 organiseert komende zondag hun kerstmarkt. Met een gevarieerd aanbod aan spel, eten en drinken willen ze een markt voor iedereen zijn. Daarnaast stellen buurtgroepen hun wijkproject voor en worden er rondleidingen gegeven in het districtshuis.

EJAN

Zondag is er Kerst in BoHo: een kerstmarkt gebracht door de buurt voor de buurt waar verschillende gemeenschappen samenwerken. "De jongeren van Kras organiseren het Kinderkerstdorp met een springkasteel en Reuzenspelen en de Kerstman brengt een klein geschenk. Het traditionale jeneverkraam zal opgesteld worden naast een tent met Marokaanse thee en halavlees ligt te sudderen op de barbeque naast de spekpatatjes", vertelt Joost Sierens, voorzitter van de handelaarsvereniging BoHo2140. "Wij willen op deze manier een voorbeeld stellen dat Kerst een feest voor iedereen is."

Naast eet- en drankkramen verzorgt Al ikram de ‘geeftent’ waar iedereen kledij, beddegoed, enzovoort kan binnenbrengen. Al Ikram bezorgt dit tijdens de feestdagen aan hulpbehoevende mensen in Borgerhout en omstreken. Ook andere goede doelen krijgen hun plaats op deze markt zoals Oxfam, SOS Syrie (voor kinderen) en Unicef-WWF.

Nieuw dit jaar is dat 6 buurtgroepen hun project zullen voorstellen. Nadien kan iedereen een stem uitbrengen en zal er één project subsidies krijgen van het district om dit project te verwezenlijken.

In het districtshuis zullen rondleidingen georganiseerd worden alvorens het dicht gaat om een grondige make over te krijgen.

Lokale ambachten, vuurkorven en een liveband transformeren het Moorkensplein tot een heuse BoHo kerstmarkt.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio