Reuzen logeren op de Gitschotellei

Print
Borgerhout - De Reuzen, die de kleuters van de Vlinderboom voor de Reuzenstoet in september gemaakt hebben, krijgen een nieuwe thuis in winkeletalages op de Gitschotellei. Zo willen de handelaars betrokken zijn bij de buurt en tegelijkertijd meer kleur brengen in de winkelstraat.

Sinds een week staan er in verschillende winkeletalages op de Gitschotellei reuzen te blinken. Een gemotiveerde buurtbewoner bracht Kristel Hectors, eigenares van boekenwinkel De Kleine Prins en Wietse Vermeulen, organisator van de Reuzenstoet samen. Dit contact leidde vrijwel onmiddellijk tot het resultaat van de adoptie van reuzen van De Vlinderboom door de winkeliers.

Een zestal reuzen vonden al een nieuw onderkomen, al dan niet herwerkt om in de etalages te passen. Zo ligt er een krokodil tussen de boeken in De Kleine Prins. “Kinderen reageren heel enthousiast als ze passeren; daar word ik zelf helemaal vrolijk van”, vertelt Hectors. Enkele meters verderop hangt een octopus bij de pedicure. “Ik vond dit een mooie kans om kinderen te verwelkomen in de volwassen wereld”, reageert Marleen Paredaens. De octopus werd gemaakt door leerlingen van de Nijlpaardenklas die hun reus samen met juf Myriam naar het schoonheidssalon brachten..

*******Lees het hele verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen – editie Stad ****** 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio