© Eef Janssens

Buurtgroep Laar strijdt met petitie voor leefbare buurt

De bewoners van het Laar geven vanavond op de districtsraad een petitie met 200 handtekeningen af aan het districtsbestuur. Ze bundelden een aantal eisen die moeten helpen op hun buurt leefbaar te maken.

EJAN

"De petitie gaat uit van de bewoners van het Laar als ook de scholen in de omgeving waaronder de Zevensprong, Sint Norbertus en IMS”, vertelt Johan Goyens, bewoner van het Laar. “Na 15 jaar actieve inzet om de leefbaarheid in onze Laarbuurt te vergroten en de vele beloften van het vorige en huidige districtsbestuur vragen we met enige dringendheid om een aantal maatregelen."

"Zelf voerden we al een veiligheidsenquête maar weten niet waar die ondertussen beland is.” De bewoners willen snelheidsdrempels of matten op naar wat zij noemen enkele racebanen in de buurt. Daarnaast ijveren ze ook voor een selectieve toegang tot het plein zodat kinderen kunnen spelen. Op het plein zelf willen ze meer groen, meer vuilbakken en een kordate aanpak van sluikstorters. Ze willen dat er ook op de Turnhoutsebaan fietspaden komen en dat er enkel op bepaalde tijdstippen mag geladen en gelost worden op de drukke baan. Ze geven hun petitie af aan het districtsbestuur maar richten ze ook tot het stadsbestuur.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio