© Eef Janssens

Scouts op zoek naar nieuw bloed

Scoutsgroep 40 Antwerpen-Noord is op zoek naar leiding om hun groep te komen versterken. Voor het eerst behalen zij de kaap van 100 leden.

EJAN

De scoutsgroep 40ste Antwerpen-Noord verhuisde in 2006 van de Pothoekstraat naar de Kwekerijstraat in Borgerhout. Ze hadden bijna geen leden en leiding meer, maar bovenal geen lokaal. Ze konden hun intrek nemen in de lokalen voordien van Chiro Targo waren geweest. Zo kreeg de scoutsgroep een nieuwe boost.

Na de start van dit scoutsjaar hebben ze de kaap van 100 leden gehaald. “Absoluut positief nieuws”, vertelt Anneleen Lauwers, actief als leidster en groepsleidster. “Nadeel is dat we dit met onze leidingsploeg niet langer kunnen bolwerken. We hebben een promofilmpje gemaakt om jongeren te overtuigen om onze leidingsploeg te komen versterken.” De groep zoekt zo naar een oplossing voor de komende drie jaren, want pas daarna zullen de huidige leden doorstromen naar de leidingsploeg.

“We hebben een ongelooflijk gemotiveerde leidingsploeg die altijd paraat staat, dit in combinatie met nieuwe gezichten en een hoop enthousiaste leden, maakt dat wij de toekomst van onze groep heel positief zien”, zegt Lauwers.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen – editie Stad

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio