Veiligheidsinstituut staat te koop

Print
Antwerpen - Het Provinciaal Veiligheidsinstituut (PVI) verhuist dit najaar van de Jezusstraat naar Het Huis van de Sport in de Boomgaardstraat in Berchem. De verhuizing kadert in een bezuinigingsoperatie. Het gebouw in de Jezusstraat staat te koop voor 5.250.000 euro.

In het PVI kan je terecht voor alles wat te maken heeft met welzijn op het werk en veiligheid thuis. Dat kan nog maar een paar maanden in de Jezusstraat bevestigt Hilde Verhelst, persattaché van de provincie Antwerpen. “Door de besparingen op Vlaams niveau heeft de provincie minder financiële middelen. De verkoop van het gebouw, vlakbij de Meir,  moet extra geld opbrengen. De verhuizing naar Het Huis van de Sport is niet evident, het is geen verbetering. Zo is de didactische ruimte daar veel kleiner. Die verhuizing zou in het najaar moeten plaatsvinden.”
Willem Migom is de woordvoerder van Bruno Peeters (N-VA), gedeputeerde voor Veiligheid van de provincie Antwerpen. Hij geeft wat meer toelichting. “Het gebouw staat al enige tijd te koop voor 5.250.000 euro. Het is niet alleen een verhaal van een put delven omdat er te weinig financiële middelen zijn. De werking van het Veiligheidsinstituut wordt afgeslankt. Dat gebeurt zonder naakte ontslagen."

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio