© dph

© dph

© dph

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sport voor Senioren

Iedere senior weet wel dat het erg belangrijk is om elke dag genoeg te bewegen. Maar de vraag blijft ... Wat is genoeg ? De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) raadt senioren aan om elke week minsten 150 minuten fysieke activiteiten ten doen aan een matige intensiteit. Ben je een intensieve sporter, dan volstaan 75 minuten aldus diezelfde WGO.

Carl Versteden

Wil je toch nog meer gezondhiedsvoordelen halen uit beweging, dan is het raadzaam de voorvermelde minuten te verdubbelen. Ook tweemaal per week spierversterkende oefeningen helpen om fysieke ongemakken te voorkomen.

Behoor je al tot de seniorengroep én ben je overtuigd om dit jaar eindelijk eens wat meer te bewegen ? Je ziet er echter tegen op om dit 'alleen' te doen ? Geen nood. Kom dan zeker eens meedoen met de verschillende activiteiten in Zandhoven gekend onder de noemer "sport overdag".

Sportiever Seniorennamiddagen

Omdat sport en gezellig samenzijn goed bij elkaar passen, organiseert de Zandhovense Sportdienst de 'Sportieve Seniorennamiddagen'. Senioren kunnen er verschillende sporten uitproberen zoals badminton, netbal, kubb, curve bowls, volksspelen, curling, speedminton, ... En als afsluiter wordt er elke keer iets lekkers voorzien en kan er gezellig nagepraat worden.

Wanneer ? 21 januari, 10 maart, 13 oktober en 1 december. Telkens van 13.30u tot 16u

Waar ? Sportcomplex Het Veld, Shildebaan 22b in 2240 Zandhoven

Prijs ? 3 euro per middag. Vooraf in te schrijven bij de gemeentelijke sportdienst.

Een datum om alvast in de agenda te noteren is woensdag 15 juni 2016 : dan organiseert Zandhoven de jaarlijkse Seniorensportdag.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio