Wereldvermaarde kunstenaar Paul Ibou stelt zijn atelier open

Print
Zandhoven / Vorselaar / Zoersel - Wie wil kennismaken met het werk van de wereldvermaarde kunstenaar Paul Ibou krijgt hiervoor vanaf dit weekend de kans. Voor het eerst opent hij de deuren van zijn kunstatelier in Pulderbos, aan de Elzenstraat.

Ibou (75) maakte al in 1954 zijn eerste kunstwerken en startte in 1962 hij als zelfstandig ontwerper-kunstenaar. In zijn hele carrière realiseerde hij meerdere kunstbeelden en designconcepten in binnen- en buitenland, waaronder 4 monumentale straatbeelden in China (Beijing, Chengdu, Shenzhen en Shangai). Het eerste Europese straatbeeld dateert al van in 1965 en werd gemaakt voor de stad Antwerpen: het beeld van de Biënnale voor het Openluchtmuseum Middelheim. Ook voor de steden Brussel (1971) en Oostende (1994) ontwierp hij imposante straatbeelden.

In 2008 ontving hij als eerste de Cultuurprijs van de gemeente Zandhoven. Hoewel hij voor velen een onbekende is, vereerde de koning hem met maar liefst 3 onderscheidingen: de Orde van Leopold II, de Kroonorde en de titel Ridder in de hoge Leopoldsorde.

Na 30 jaar op het kasteel Hof Van Lyere (Zandhoven) gewoond te hebben, verhuisde hij in 2013 naar het domein Artlant in Zoersel. Zijn atelier ligt aan de Elzenstraat 65 in Pulderbos

Op deze toon- en koopdagen wordt een selectie van oudere én recente kunstwerken getoond.

Praktisch: 

Open Atelier Paul Ibou, Elzenstraat 65 Pulderbos. 25, 26 april, 16 en 17 mei

Tips om te Doen!