Middenstanders van Zandhoven blijven vlot bereikbaar !

Tweede fase wegenwerken N14 : burgemeester evalueert

Print
Zandhoven - De tweede fase van de wegenwerken op de N14 is maandag ll. ingegaan. Dit vraagt voor de plaatselijke weggebruikers hernieuwde aandacht. De verkeerssituatie is uiteraard veranderd. Er zijn nieuwe omleidingswegen voorzien. Iedereen moet zich weer een beetje aanpassen. Dit brengt – zeker de eerste week – onzekerheid en toenemend sluipverkeer mee. Dagelijks wordt echter de verkeerstroom geëvalueerd. Vanuit het gemeentebestuur en de politiediensten wordt ingespeeld op gevaarlijke situaties en op de vraag van inwoners. De uitgetekende signalisatie wordt nog verder geoptimaliseerd.

Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) geeft een overzicht van de werken en maakt een evaluatie :

"Er komen  meer wegwijzers “omleiding” op de Hallebaan.  De aangewezen omleiding is immers via de Vredeberg (naast de E34). De Vredeberg wordt ook een éénrichtingsbaan. Komende vanaf de brug van de Hallebaan mag u naar de Schildebaan rijden, andersom niet meer.
Op deze wijze proberen we ook de Schriekweg te ontlasten. Deze straat, die uitgeeft op een drukke schoolomgeving, is enkel te gebruiken door lokale bezoekers. Vrachtwagens en doorgaand verkeer zijn hier niet gewenst.
Om dit nog te accentueren zullen hindernissen in de Schriekweg opgesteld worden. De snelheid zal hiermee afgeremd worden (m.a.w. u zal vlugger ter plaatse zijn als u de wegomlegging volgt) en hindernissen werken ook ontradend. Dit komt dan weer onze fietsende scholieren ten goede.
 
Ook aan de andere zijde van de gemeente (Molenbaan, Het Ven) ondervindt men meer verkeer. Logisch want het kruispunt met de Ringlaan/Vierselbaan is afgesloten. Daarom wordt de Molenbaan terug via beide richtingen berijdbaar."

Toch enkele belangrijke tips :

- alle middenstanders (klein én groot , in het centrum van Zandhoven en op de N14 zelf ) zijn gemakkelijk bereikbaar.  Niets mag u weerhouden bij hen gaan te winkelen.

- moet u echter niet in Zandhoven centrum zijn, vermijdt dan de werken.
Doorgaand verkeer uit het noorden : neem de oprit van de E34 te Zoersel richting Antwerpen.
Doorgaand verkeer vanuit Grobbendonk/Pulle:  ga via de Herentalsebaan over de nieuwe brug van Viersel naar de oprit E313 te Massenhoven.

Waarna de burgemeester besluit : "We danken iedereen voor zijn 'gezond verstand' en zijn medewerking."

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio