Verkiezingen 2018 - Lier

© Chris Van Rompaey

Sp.a Lier stelt top 5 kandidaten voor

Dat raadslid Freddy Callaerts (64) de sp.a-lijst in Lier trekt, was al langer geweten. De socialisten maken nu ook de rest van de top vijf bekend.

Chris Van Rompaey

Op de tweede positie staat Wing Man Chu (32), een jonge mama en projectmanager die sinds enige tijd in Lier woont. Plaats 3 wordt ingevuld door partijvoorzitter Philippe Iglesias (30). Op plaatsen vier en vijf vinden we Sophie Beckers (29) en Willem Hermans (40) terug. Zo telt de top vijf liefst drie personen onder de 35 jaar.

“Sp.a Lier gaat voor een duidelijk en realiseerbaar programma. Hoog op de agenda staan de ontwikkeling van de sportvelden op de site Hoge Velden en de vernieuwing van het huidige cultuurcentrum De Mol", zegt voorzitter Philippe Iglesias.

“Bij de ontwikkeling van projecten willen we inzetten op inspraak van de buurt en betrokken organisaties. Burgerparticipatie, en de daarbij gepaard gaande communicatie en beleidsbetrokkenheid, is voor onze ploeg een ander speerpunt. Daarnaast is betaalbaar wonen en werken in een verkeersveilige en groene stad met ruimte voor fietsers, voetgangers en mindervaliden een toekomstvisie waarvoor we ons hard willen maken”, benadrukt lijsttrekker Freddy Callaerts.

Sp.a neemt voor het eerst in achttien jaar niet in een kartel deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.

In 2012 haalde de partij vijf zetels binnen.

Verkiezingsnieuws