Verkiezingen 2018 - Lier

CD&V vist populaire oud-schepen op

Foto: Chris Van Rompaey

CD&V vist populaire oud-schepen op

Print
Lier - Het gerucht deed al langer de ronde en CD&V bevestigt het nu: oud-schepen Rita Van Bulck krijgt een plaats op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Rita Van den Bulck uit de Lierse deelgemeente Koningshooikt was schepen tot 31 december 2008. Ze nam ontslag om plaats te maken voor de jongere Koen Breugelmans. Bij de verkiezingen in 2006 behaalde Van den Bulck 1.226 voorkeurstemmen: het derde beste resultaat over alle partijen heen. Haar populariteit van toen heeft CD&V wellicht ertoe aangezet om haar opnieuw te vragen.

“Ik had de vraag niet meer verwacht”, geeft Rita Van den Bulck toe. “Maar ik geloof enorm in de jonge, enthousiaste mensen die nu bij ons aan de kar trekken. Dit is mijn manier om hen openlijk te steunen op hun weg. De politiek in Lier en Koningshooikt ben ik uiteraard met veel interesse blijven volgen.”

En wat als ze verkozen wordt? Gaat ze dan zetelen? “Dat weet ik nog niet. Het is niet mijn ambitie om gemeenteraadslid te worden. Mijn grootste betrachting is het steunen van de CD&V-lijst.”

Verkiezingsnieuws