© Chris Van Rompaey

Cinema Plaza opent de deuren tijdens Open Wervendag

Tijdens Open Wervendag op zondag 6 mei kan je van 10 tot 17u een kijkje nemen achter de werfhekken rondom Cinema Plaza: een oude bioscoop in restauratie én het Duffels cultuurcentrum in wording.

Chris Van Rompaey

Cinema Plaza en het nieuwe jeugdhuis in de Handelsstraat zijn vandaag nog een echte werf. “In de cinemazaal staan nog stellingen en het nieuwbouwgedeelte is nog een echte ruwbouw. Een ideaal decor voor een Open Wervendag dus. We zijn er ook van overtuigd dat de Duffelaars nieuwsgierig zijn naar het verloop van deze grote werken aan onze parel aan de Nete. Net daarom gooien we op Open Wervendag samen met aannemer Verstraete Vanhecke de deuren van de Plaza open”, zegt schepen van Openbare Werken Staf Aerts (Groen).

Het Open Wervendagtraject leidt je langs de historische inkom, de foyer, de zaal, het balkon en de projectiekamer. Onderweg leer je meer over de nieuwe glas-in-loodkoepels en kan je een blik werpen op het gewelfde plafond dat na tientallen jaren weer zichtbaar is.

“Op het plein voor Cinema Plaza strijkt Radio Plaza neer: een nostalgische mobiele opnamestudio. Het cultureel centrum verzamelt daar de herinneringen van de bezoekers en restaureert er op die manier het monumentaal verleden van Cinema Plaza”, vertelt Nora Bertels (Groen), schepen voor Cultuur.

www.facebook.com/CinemaPlaza2570Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio