© RLRL

Bomen Rameyendreef in Gestel krijgen snoeionderhoud

Regionaal Landschap Rivierenland is gestart met het snoeien van tientallen bomen in de Rameyendreef.

Chris Van Rompaey

De Rameyendreef is 700 meter lang en telt 127 bomen waarvan ongeveer de helft moeraseiken en een derde zomereiken. Na onderzoek door een boomverzorger bleek dat heel wat bomen staan met achterstallig beheer. Aangezien de historische dreef een belangrijke fiets- en wandelroute vormt, besloten Regionaal Landschap Rivierenland (RLRL) en de gemeenten Berlaar en Heist-op-den-Berg een beheerplan op te stellen en een eerste vakkundig snoeionderhoud in te plannen.

“De meeste bomen verkeren in goede gezondheid. Maar bij meer dan de helft van de bomen heeft de boomverzorger een verhoogd risico omwille van dood hout, zware takken, bermbeschadiging en holtevorming vastgesteld. Gelukkig kunnen we deze risico’s door middel van een juist snoeionderhoud verhelpen. Tien bomen die geen toekomst meer hebben, laten we vellen", zegt Charlotte De Wit van Regionaal Landschap Rivierenland.

De werken zijn vandaag gestart en zullen drie weken duren. Tijdens deze periode is de dreef niet toegankelijk voor passanten en automobilisten.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio