Bouw Duffelse school ’t Kofschip succesvol afgerond

Print

Het administratief gebouw. Foto: RR

Duffel - Na meer dan twee jaar bouwen en verbouwen zijn de werkzaamheden aan de gemeentelijke basisschool ’t Kofschip afgerond.

“De aannemer begon in september 2015 met de bouw van een volledig nieuwe kleuterschool, een grote nieuwe refter en vier nieuwe extra klassen voor de lagere school. Sinds november van dit jaar genieten de kinderen van hun nieuwe klassen”, zegt schepen van Onderwijs Rita Bellens (N-VA).

De tweede fase bestond uit de bouw van het administratief gebouw, nieuw sanitair en kleedkamers bij de turnzaal en een gloednieuwe voor- en naschoolse kinderopvang. Dit deel werd vrijdag opgeleverd. Tijdens de kerstvakantie start vzw Emmaüs start met de verhuis van het Ravottersnest en later in januari verwijdert het gemeentebestuur de laatste containers. Daarna zorgt de gemeente nog voor een nieuwe vloer in de turnzaal en de heraanleg van de omgeving aan de zijde van de Dr. Jacobstraat.

De kinderen uit Het Ravottersnest mogen vanaf 2 januari het gebouw in. Maximaal zeventig schoolgaande kinderen kunnen in deze kinderopvang terecht.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio