Schilderachtig Antwerps gehucht erkend als negende stiltegebied in Vlaanderen

De rode afbakening geeft de grenzen van het stiltegebied aan. Het aantal sterren (op een schaal van een tot drie) geeft de akoestische kwaliteit weer, het aangename geheel van natuurlijke geluiden. Foto: RR

Schilderachtig Antwerps gehucht erkend als negende stiltegebied in Vlaanderen

Print
Berlaar - Minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) heeft het schilderachtige gehucht Gestel langs de Grote Nete als negende stiltegebied in Vlaanderen erkend. Het gemeentebestuur van Berlaar zal daarmee steeds rekening moeten houden.

“Zowel in de stad als op het platteland stijgt de vraag naar stille plekken en kwaliteitsvolle omgevingen. De laatste jaren groeit het besef dat stilte en rust een heilzame werking hebben op de mens. Ik heb dat thema verankerd in mijn beleidsvisie en geef daar permanent uitvoering aan”, zegt Joke Schauvliege.

Op acht plaatsen in Vlaanderen heeft Schauvliege al het ‘Kwaliteitslabel Stiltegebied’ toegekend. Daar komt nu Gestel als negende stiltegebied bij. “Een stiltegebied in Gestel geeft een extra dimensie aan de beleving van het plein en het open landschap van het beschermde dorpsgezicht en beantwoordt aan de groeiende vraag naar plekken waar rust en stilte primeren”, reageert de bewonersraad van Gestel.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio