© RR

© RR

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Zimmertorencomité reikt prijzen aan leerlingen uit

Het Zimmertorencomité heeft voor de elfde keer de Zimmerprijzen uitgereikt.

Chris Van Rompaey

Voorzitter Jos d'Haens nodigde de elf laureaten, gekozen uit 24 inzendingen, achtereenvolgens uit om hun ingezonden werk te komen voorstellen, waarna hij overging tot het uitreiken van de prijzen.

Zoals elk jaar was er een prijs voorbehouden aan de BUSO-scholen en werd het werk dat het dichtst aanleunde bij meester Louis Zimmer bekroond met de Zimmerprijs van 400 euro. Deze ging dit jaar naar Arno Goddé van het GITHO Nijlen voor zijn studie over de relativiteitstheorie.

De humanitaire prijs van eveneens 400 euro ging naar Louise De Wever, Sofie Van de Perre en Lies Van Hulle van het Sint-Gummaruscollege voor hun studie over epigenetica.

De eerste prijs van de theoretische werken ter waarde van 375 euro ging naar het Heilig Hartcollege met de minionderneming Bag It van de studenten Farah Bouwens, Rani Ceulemans, Laura Heremans, Jolien Maris en June Nobels, en de eerste prijs voor de praktische werken, eveneens ter waarde van 375 euro ging naar het GTI Duffel met het werk Arduino Drone van Wouter Nuyts.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio