© B-ILD Architecten

Dagpauwoog bouwt nieuw schoolgebouw in Koningshooikt

Op het domein van Leefschool Dagpauwoog in de Dorpsstraat in Koningshooikt (Lier) verrijst tegen september 2018 een nieuw schoolgebouw.

Chris Van Rompaey

De stad Lier verleende hiervoor vorige week een stedenbouwkundige vergunning. Die voorziet in het afbreken van de zes paviljoenen en het bouwen van een hoofdbouw bestaande uit twee bouwlagen en een vrijstaand, multifunctioneel forumgebouw. De hoofdbouw meet bijna 62 bij 15 meter. Het forum is cirkelvormig met een diameter van ruim 21 meter.

“De nieuwe hoofdbouw begint op het basketveld en wordt gebouwd in de richting van de Beekstraat. Op de gelijkvloerse verdieping komen de kleuterklassen en de lokalen voor de eerste graad van de basisschool. De andere klaslokalen en de administratie bevinden zich op de eerste verdieping. Het tuinpaviljoen fungeert als polyvalente zaal die we op termijn ook voor de Hooiktse gemeenschap willen openstellen”, aldus Lieve Van Roy.

“Als alles vlot verloopt, nemen we de nieuwbouw op 1 september 2018 in gebruik. Daarna gaan de overblijvende paviljoenen tegen de vlakte. Ik kijk er echt naar uit”, lacht directeur Lieve Van Roy.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio