Jan helpt Elianthe al 25 jaar

Elianthe Maes en Jan Boonen. Foto: Chris VAN ROMPAEY

Jan helpt Elianthe al 25 jaar

Print
Lier - Jan Boonen helpt al 25 jaar Elianthe Maes uit de Maanstraat. Zeventien jaar lang heeft hij elke vrijdag samen met de thuiszorg de zorg van haar zieke man op zich genomen.

Jan (62) en Elianthe (67) kennen elkaar al zo’n dertig jaar. “Toen mijn man dan 25 jaar geleden ziek werd, kreeg ik thuishulp. Dat volstond helaas niet en dus stelde Jan voor om me elke vrijdag te komen helpen. Zeventien jaar lang heeft hij elke vrijdag samen met de thuiszorg de zorg van mijn zieke man op zich genomen.”

“Een half jaar na het overlijden van mijn man zat ik verlamd in de zetel en geraakte ik amper nog buiten. Jan heeft me dan voorgesteld om elke zondagvoormiddag boodschappen voor mij te doen.”

“Ik ben blij dat ik steeds op Jan kan rekenen en ik ben ervan overtuigd dat er meer mensen zoals hij zijn. Helaas is dat bij maar weinig mensen bekend. Daarom stuurde ik enkele maanden geleden een mail naar de stad om Jan te nomineren voor de titel van FiereLier.”

Met die titel beloont de stad Lier sinds twee jaar inwoners die zich vrijwillig inzetten voor het bevorderen van de leefbaarheid en samenhorigheid in de stad.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio