Pastoriestraat is eventjes een schoolstraat

Foto: Chris VAN ROMPAEY

Pastoriestraat is eventjes een schoolstraat

Print
Lier - Het eerste deel van de Pastoriestraat is deze week ingericht als een schoolstraat. Het gaat om een proefproject op initiatief van de ouderraad van basisschool Heilige Familie. Maandagochtend verliep alles vlot.

“De toestand aan de schoolpoort is gevaarlijk en wordt veroorzaakt door ouders die er met goede bedoelingen hun kinderen komen afzetten. Helaas heeft dit een averechts effect, waardoor een onhoudbare, gevaarlijke toestand ontstaat. Daarom hielden we de voorbije jaren geregeld verkeersacties en sensibiliseerden we de ouders. Die acties werden steeds goed opgevolgd, maar de oude gewoonten kwamen zeer vlug terug”, zegt Christian Rutges van de ouderraad.

“Een schoolstraat is een straat waarin een school gevestigd is en die voor het gemotoriseerd verkeer wordt afgesloten bij het begin en het einde van de schooldag. De bedoeling is om de chaos aan de schoolpoort waar iedereen zich aan ergert, te verminderen. En zo wordt het argument om op de piekmomenten niet met de fiets te komen wegens de verkeersonveiligheid ontkracht”, stelt Christian Rutges.

“Ik ben tevreden over het verloop van deze ochtend”, zei directeur Nicole De Ridder. “Ik besef natuurlijk dat niet iedere ouder met deze situatie is opgezet. Ze moeten nu immers iets verder een parkeerplaats zoeken. Na deze week gaan we met de ouders, de buren en het stadsbestuur deze schoolstraat evalueren.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio