Jeugdhuis Lanteirn opent deuren in oud postgebouw

Foto: Chris VAN ROMPAEY

Jeugdhuis Lanteirn opent deuren in oud postgebouw

Print
Duffel - Met een fuif en een gratis vat opent vandaag, vrijdag, Jeugdhuis Lanteirn de deuren. Het nieuwe jeugdhuis bevindt zich in het voormalige postgebouw aan de G. Van der Lindenlaan.

De Duffelse jeugd zat sinds 31 maart zonder jeugdhuis. Den Daak in de Handelsstraat ging toen immers na 34 jaar definitief dicht. Het gebouw wordt zoals bekend binnenkort afgebroken en daarna volledig heropgebouwd. In het najaar van 2018 opent op die plek dan een gloednieuw jeugdhuis, maar zolang zonder eigen stek, dat zag het bestuur van Den Daak niet zitten.

En dus gingen de jongeren op zoek aan een tijdelijke, alternatieve locatie. Die vonden ze in het voormalige postgebouw dat de gemeente enkele maanden geleden heeft aangekocht. Het gaat om het achterste deel van het gebouw dat een ruimte van honderd vierkante meter beslaat.

“Jeugdhuis Lanteirn is een leuke ontmoetingsplaats waar je kan afspreken met vrienden. Iedereen is welkom en je hoeft geen lid van het jeugdhuis te zijn. Leden genieten natuurlijk wel van extra voordelen. We zijn open op woensdag en zondag van 20u tot middernacht. In het weekend ben je op vrijdag en zaterdag welkom tussen 20 en 2u ‘s nachts. Bij terrasjesweer openen we het jeugdhuis zelfs nog iets vroeger, zodat je er ook rustig van de zon kan genieten.”zegt voorzitter Mathijs Van Assche.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio