N-VA wil geen nieuwe 'knip' in Lierse binnenstad

Foto: Chris VAN ROMPAEY

N-VA wil geen nieuwe 'knip' in Lierse binnenstad

Print
Lier - De N-VA kant zich tegen het mobiliteitsplan dat actiegroep Lier Woonplezier deze week voorstelde. “Het plan komt neer op de comeback van ‘de knip’ en voert Lier terug naar de onzalige verkeerschaos van 2011”, stelt voorzitter Piet De Zaeger.

Het weren van doorgaand verkeer en meer aandacht voor de fiets staan centraal in het mobiliteitsplan dat Lier Woonplezier deze week voorstelde. “We namen er kennis en ons standpunt is klaar en duidelijk: de N-VA is ronduit tegen dit plan, dat neerkomt op een comeback van ‘de knip. Alleen worden de paaltjes die de straten doorknipten nu vervangen door camera's. Lierenaars van buiten de Ring en Hooiktenaars mogen hun eigen stad niet meer in. Ook shoppers, toeristen en andere bezoekers worden met boetes verjaagd”, zegt Piet De Zaeger.

“Het stadsbestuur investeerde de voorbije jaren stevig om Lier te promoten als bruisende en bereikbare stad. Het plan van Lier Woonplezier zal van het centrum opnieuw een versterkte vesting maken: morsdood en onleefbaar.”

“Lier Woonplezier verlegt in haar voorstel het verkeer, wat voor extra verkeersdrukte zorgt in de schoolomgevingen. Onveilig voor de vele fietsende scholieren. N-VA kiest, ook inzake mobiliteit, voor het algemeen belang van alle inwoners én de hele stad. Daarom zeggen we neen tegen een zoveelste mobiliteitsexperiment dat slechts kleine groepen zou bevoordelen.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio