Cyclotocht van Lier naar Heist en het Hageland

Foto: lut laureys

Cyclotocht van Lier naar Heist en het Hageland

Print
Lier - Vzw Surplace uit Boechout organiseert op zaterdag 1 april een cyclotocht voor wielerliefhebbers met start en aankomst aan het Netestadion aan de Aarschotsesteenweg in Lier.

“De deelnemers kunnen kiezen uit een tocht van 80 en 140 kilometer. De routes zijn volledig afgepijld en onderweg voorzien we ook in een bevoorrading. Achteraf is er tijd om wat na te kaarten met een frisse pint”, zegt Maarten Dewachter.

“De routes komen eind deze maand online. Het parcours gaat via autoluwe wegen richting Heist-op-den-Berg en Aarschot naar het Hageland. De korte rit is voornamelijk vlak met een paar kleine hellingen, waar de lange rit toch zwaarder is met enkele steile hellingen die een competitief element kunnen toevoegen aan het concept. Getrainde deelnemers vergelijken achteraf immers hun tijden op bepaalde segmenten via de wielerapp Strava”, weet Niels Pellegroms.

“We hopen ook heel wat vrouwelijke deelnemers aan de start te krijgen. We merken dat het wielrennen voor vrouwen in de lift zit en hopen hier met onze toegankelijke evenementen op in te spelen”, stelt Dewachter.

Inschrijven doet u best online, want dan betaalt u maar negen euro. De dag zelf moet u drie euro meer betalen. De deelnemers kunnen vrij vertrekken tussen 8.30u en 10u.

www.surplacevzw.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio