Buurt start petitie tegen bouw van gymhal

Print

Foto: Chris VAN ROMPAEY

Duffel - Bewoners uit de Norbertijnerlei zijn een petitie begonnen tegen de bouw van een gymhal in hun straat. “Een stukje natuur dreigt zo te verdwijnen”, luidt hun kritiek.

De gemeente maakte vorige maand bekend dat het een gymhal wil bouwen achteraan in de Norbertijnerlei, tussen het Technisch Centrum en de Nete. Het betreft het stuk grond waar de gemeente al jarenlang herten en pauwen heeft rondlopen. Het perceel sluit aan bij het Ter Elstpark.

“Wanneer de gymhal hier gebouwd wordt, verdwijnt een mooi stukje natuur en de plaats waar de diertjes staan. Ouders, grootouders, menig wandelaar en fietser rust hier uit, ontmoet hier mensen en geniet. Jammer dat dit plaats zou moeten maken voor een constructie van metaal en beton”, zucht An Vertommen, een van de initiatiefnemers van de petitie.

“De gymhal zal bovendien op het vlak van de verkeersveiligheid problemen creëren. De huidige parking zal namelijk niet volstaan. Onze angst? Dat de gemeente dan bijkomende parkeerplaatsen zal aanleggen ten koste van aanpalende natuur. We vrezen dus dat de zitbanken, de vogeltjes en de kippen aan de andere kant van onze straat er ook aan moeten geloven.”

Lees het hele verhaal in de woensdagkrant

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio