© ivarem

Ivarem verhoogt afvalbijdragen van gemeenten

De bijzondere algemene vergadering van Ivarem heeft de bijdragen in de afvalbeheerkosten van de gemeenten verhoogd. Voor Lier gaat het om een jaarlijkse stijging van 31.901 euro. Enkel Lier en Willebroek stemden tegen.

Chris Van Rompaey

Ivarem raamt zijn totale kosten voor volgend jaar op ongeveer 22,86 miljoen euro. Om kostendekkend te kunnen werken, betekent dit dat de gemeenten 18,22 miljoen euro moeten bijdragen. Om dat bedrag te bereiken, stelde Ivarem op de bijzondere algemene vergadering enkele verhogingen voor. Die werden door een meerderheid van de aangesloten gemeenten goedgekeurd.

De stijging van de bijdragen uit zich onder meer in een hogere bijdrage voor verwerking van groenafval (van twee naar vier euro per gezin) en een hogere bijdrage per bezoeker aan het containerpark (van drie naar vijf euro). Lier is niet van plan om die meerkost aan zijn inwoners door te rekenen.

“We hebben tegengestemd, omdat we vinden dat Ivarem nog meer moet besparen in plaats van zijn werkingskosten te verhogen”, zegt de Lierse schepen van Afvalbeleid Lucien Herijgers (N-VA).MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio